2013 Mini Paceman John Cooper Works

MINI gectigimiz ay yeni klas otomobili olan Paceman’i tanitmisti. Bu ay basida bu modelin en kuvetli olan John Cooper Works modelini resmi olarak tanitmaya hazirlaniyor.

Butun 2.jenerasyon modellerinde oldugu gibi 1.600cc Turbo beslemeli motora sahip olan arac 214 hp (160 kW) ve 280 nm torque uretmekle beraber 0 km den 100 km azami hiza sadece 6.9 sn de cikmakta , son surati ise 225 km/h. Standard 6 ileri duz vitese sahip olan arac da opsiyonel olarak 6 ileri otomatik vites ozelligide eklenebiliyor.

MINI muhendisleri JCW Paceman’i spor sase ile 10mm , normal paceman lere nazaran, yere yakin yapmislar. Dis gorunusunde daha agresif bir body kit e sahip olan aracda 18′ Jantlar standard olmakla beraber , 19′ Jant opsiyonuda bulunmakta.

Paceman’in ici butun 2. Gen Mini Cooper S lerde mevcut olan (09 Convertible modeller haric) “Sport” tusu ile donatilmis. Bu tus sayesinde ,  aktif hale getirildiginde daha sert direksiyon tepkimesi , yumusak bir gaz pedali , daha tok bir exhaust sesi ve daha hizli vites gecisleri saglamak mumkun.

Pacemanlerde standard olan AWD “4 ceker” John Cooper Works Paceman’de daha ozel calismakta. Normal kullanim sirasinda %50 on ve arka olarak dagitilan guc sistemi , spor kullanimda butun motor gucunu arka lastiklere aktarmakta.

Onumuzdeki ay Detroit Motor Show da tanitilicak olan MINI John Cooper Works’un Ingiltere fiyatinin 29.536 GBP olucagi aciklanirken , Amerika piyasasi icin bir fiyat bilgisi mevcut degil.